- تاریخ انتشار : چهارشنبه 4 آبان 1401 - 11:36
- کد خبر : 234 چاپ خبر
رادارهای هواشناسی کشور توسعه مییابد
رییس سازمان هواشناسی کشور با اشاره بهضرورت توسعه رادارهای هواشناسی، گفت: ایران دستکم به ۱۶ رادار جدید هواشناسی نیازمند است و احداث هر رادار هواشناسی بیش از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. به گزارش خبر استان قم، رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: تحریم تجهیزات رادارهای هواشناسی را از دیگر موانع توسعه شبکه راداری دانست
رییس سازمان هواشناسی کشور با اشاره بهضرورت توسعه رادارهای هواشناسی، گفت: ایران دستکم به ۱۶ رادار جدید هواشناسی نیازمند است و احداث هر رادار هواشناسی بیش از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
به گزارش خبر استان قم، رییس سازمان هواشناسی کشور گفت: تحریم تجهیزات رادارهای هواشناسی را از دیگر موانع توسعه شبکه راداری دانست و خاطرنشان کرد: با همکاری معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری ساخت داخلی رادارهای هواشناسی آغازشده که تا به سرانجام رسیدن آنها، فاصله زیادی وجود دارد.
رییس سازمان هواشناسی کشور مشکلات توسعهای شبکه دیدبانی هواشناسی را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: سال گذشته ۱۶ استان کشور گامهای بلندی در تجهیز شبکههای مختلف هواشناسی برداشتند.
وی با اشاره به اهمیت ایستگاههای سنتی بارانسنجی، گفت: ایستگاههای خودکار برخی کارکردهای ایستگاههای سنتی مانند سنجش ارتفاع و برف را ندارد.
تاجبخش، معضل گردوغبار را از چالشهای اساسی کشور یادکرد و افزود: آییننامه گردوخاک بهرغم تلاشهای چندساله در خصوص سیاهه انتشار، هنوز ابلاغ نهایی نشده است.
وی خاطرنشان کرد: برای راهاندازی سامانه هشدار سیل نیز لازم است تا زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری بهصورت همزمان فعال شود؛ هماکنون در ۵۳۰ نقطه از کشور سامانههای هشدار سیل نصب و فعال است.
رییس سازمان هواشناسی کشور، یادآور شد: دولت در تلاش است تا در تمام نقاط کشور ایستگاههای هشدار سیل را نصب و فعال نماید که اجرای همزمان تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری کاری دشوار است.
تاجبخش با اشاره به راهاندازی مرکز ملی اعلام مخاطرات ملی از سال ۹۸، بیان کرد: بروز نبودن دادههای سیاهه انتشار از مشکلات ریشهای سامانههای پیشبینی و هشدار در کشور است.
رییس سازمان هواشناسی کشور، گفت: نیاز اساسی مدیریت بحران در حوزه هواشناسی، توسعه و تقویت داده های پیش بینی و هشدار برای مدیریت بموقع حوادث غیرمترقبه است.
تاجبخش، تغییر کاربری اراضی را از مشکلات عمده مدیریت بحران در بروز باران و سیلاب یادکرد و تصریح کرد: در برخی از کشورهای دنیا شیوههای استحصال آب در حال انجام است که در بهترین حالت این شیوه ۱۲ درصد به افزایش باران کمک میکند که روش متداول و بهصرفهای در تامین منابع آبی نیست و برخی آسیبهای دیگر را نیز بر جای میگذارد هرچند در برخی امور مانند مه و تگرگ زدایی موثر است.
نشست فصلی مدیران کل مدیریت بحران استانهای سراسر کشور تا فردا پنجشنبه پنجم آبان ماه جاری در قم ادامه دارد./ خبر استان قم
سمیه ایرانی
خبرنگار
مترجم زبان انگلیسی
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰